Indiase krieltjes met bloemkool en kalkoen
Een perfect stel: knapperige bloemkool en Indiase kruiden.
Aan de slag
Rasp de gember. Verhit de olie in een hapjespan en bak de gember, aardappelen en curry madras 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de kalkoenfilet in dunne reepjes. Voeg toe aan de aardappelen en bak nog 3 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de bevroren bloemkoolroosjes 4 min. in kokend water. Voeg de laatste minuut de peultjes toe. Giet af en voeg toe aan het aardappel-kalkoenmengsel. Roerbak nog 2 min.
Snijd de koriander fijn. Bestrooi de aardappelen, bloemkool en kalkoen met koriander en serveer.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Indiase krieltjes met bloemkool en kalkoen
Een perfect stel: knapperige bloemkool en Indiase kruiden.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_065138_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
375 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de gember. Verhit de olie in een hapjespan en bak de gember, aardappelen en curry madras 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de kalkoenfilet in dunne reepjes. Voeg toe aan de aardappelen en bak nog 3 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de bevroren bloemkoolroosjes 4 min. in kokend water. Voeg de laatste minuut de peultjes toe. Giet af en voeg toe aan het aardappel-kalkoenmengsel. Roerbak nog 2 min.
Snijd de koriander fijn. Bestrooi de aardappelen, bloemkool en kalkoen met koriander en serveer.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)3 cm verse gember
2 el arachideolie
900 g koelverse kleine krieltjes
2 el curry madras specerijenmelange
300 g kalkoenfilet à la minute
450 g diepvries bloemkoolroosjes
200 g verse peultjes
15 g verse koriander