Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af.
Snijd ondertussen de knoflook, peterselie en het basilicum fijn. Rasp de kaas.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook 4 min. op laag vuur. Voeg de spaghetti, peterselie, het basilicum en de helft van de kaas toe. Schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi de spaghetti met de rest van de kaas en serveer.
Spaghetti aglio e olio met verse kruiden
Voor dit simpele pasta recept heb je enkel knoflook, kruiden, olie en kaas nodig. Easy does it!
- variatietipRasp 1 schoongeboende citroen boven de pasta en schep er 2 el kappertjes over. Dat geeft een lekker fris accent aan dit gerecht.
- combinatietipLekker met een groene salade of de mediterrane groente. Zie de recepten elders op deze website.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Gerelateerde recepten
Spaghetti aglio e olio met verse kruiden
Voor dit simpele pasta recept heb je enkel knoflook, kruiden, olie en kaas nodig. Easy does it!

hoofdgerecht
4 personen
505 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af.
Snijd ondertussen de knoflook, peterselie en het basilicum fijn. Rasp de kaas.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook 4 min. op laag vuur. Voeg de spaghetti, peterselie, het basilicum en de helft van de kaas toe. Schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi de spaghetti met de rest van de kaas en serveer.
variatietip:Rasp 1 schoongeboende citroen boven de pasta en schep er 2 el kappertjes over. Dat geeft een lekker fris accent aan dit gerecht.
combinatietip:Lekker met een groene salade of de mediterrane groente. Zie de recepten elders op deze website.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g spaghetti
3 tenen knoflook
20 g verse platte peterselie
15 g verse basilicum
75 g Parmigiano Reggiano
75 ml extra vergine olijfolie Gran Fruttato