Schil en snijd de winterpeen en aardappel in blokjes. Kook in 15 min. gaar.
Snipper ondertussen de sjalot. Verhit de olie in een kleine koekenpan en fruit de sjalot 2 min. op laag vuur. Breek de tartaar in stukjes, voeg toe aan de sjalot en bak in 8 min. rul en gaar.
Giet de winterpeen en aardappel af, maar vang het kookvocht op. Stamp met een pureestamper tot een puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree smeuïger te maken. Meng de tartaar met sjalot door de puree.
Babyhutspot met tartaar - 12+ maanden (Opperdepop)
Dit winterse hapje is zó gemaakt wanneer je zelf ook hutspot eet.
- bewaartipJe kunt de hapjes 3 maanden in de vriezer bewaren, verdeel voor het invriezen in porties. Laat voor gebruik ontdooien, verwarm en laat afkoelen tot lichaamstemperatuur.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Babyhutspot met tartaar - 12+ maanden (Opperdepop)
Dit winterse hapje is zó gemaakt wanneer je zelf ook hutspot eet.

2 porties
235 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil en snijd de winterpeen en aardappel in blokjes. Kook in 15 min. gaar.
Snipper ondertussen de sjalot. Verhit de olie in een kleine koekenpan en fruit de sjalot 2 min. op laag vuur. Breek de tartaar in stukjes, voeg toe aan de sjalot en bak in 8 min. rul en gaar.
Giet de winterpeen en aardappel af, maar vang het kookvocht op. Stamp met een pureestamper tot een puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree smeuïger te maken. Meng de tartaar met sjalot door de puree.
bewaartip:Je kunt de hapjes 3 maanden in de vriezer bewaren, verdeel voor het invriezen in porties. Laat voor gebruik ontdooien, verwarm en laat afkoelen tot lichaamstemperatuur.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 porties)
200 g winterpenen
200 g kruimige aardappelen
1 sjalot
1 el milde olijfolie
1 rundertartaar
Dit heb je nodig
pureestamper