Puntpaprika gevuld met halloumi, jalapeño en groene kruiden

385 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Steek de barbecue aan.

  2. Halveer de paprika’s in lengte, maar laat de steelaanzet zitten. Verwijder de zaadlijsten. Haal de blaadjes van de takjes oregano. Halveer de jalapeñopeper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Rasp de halloumi grof.

  3. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de kaas met de oregano, jalapeño, het limoenrasp, peper en eventueel zout in een kom.

  4. Vul de paprika’s met het kaasmengsel, leg op het barbecuerooster en doe de deksel van de barbecue erop. Gril 10-15 min. tot de kaas is gesmolten en de paprika’s gaar zijn. Controleer regelmatig.

  5. Doe ondertussen de blaadjes van de takjes munt, olie, het limoensap, peper en eventueel zout in de hoge beker van de staafmixer en pureer.

  6. Neem de paprika’s van de barbecue en besprenkel met de helft van de muntolie. Serveer de rest van de olie erbij.

  • algemeenHeb je geen barbecue? Je kunt de paprika’s ook in een grillpan bereiden.
  • Paprika's schoonmaken

    Instructievideo - 00:28 min.

Puntpaprika gevuld met halloumi, jalapeño en groene kruiden

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig