Klop de olie, mosterd, azijn, (versgemalen) peper en eventueel zout tot een dressing. Snijd de selderij grof.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Schil ondertussen de koolrabi en de winterpeen. Snijd de groenten en de appel in dunne reepjes (julienne). Doe in een ruime kom.
Meng de dressing, selderij en walnoten erdoor en serveer.
Rauwe koolrabisalade met walnoten
Met deze rijkgevulde, aardse salade zet je weer eens wat anders op tafel. Plus, de koolrabisalade is lekker kleurrijk. Win-win!
- combinatietipLekker bij gegrilde kip of gebakken saucijs.
Julienne snijden
Instructievideo - 00:42 min.
Gerelateerde recepten
Rauwe koolrabisalade met walnoten
Met deze rijkgevulde, aardse salade zet je weer eens wat anders op tafel. Plus, de koolrabisalade is lekker kleurrijk. Win-win!

bijgerecht
4 personen
330 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Klop de olie, mosterd, azijn, (versgemalen) peper en eventueel zout tot een dressing. Snijd de selderij grof.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Schil ondertussen de koolrabi en de winterpeen. Snijd de groenten en de appel in dunne reepjes (julienne). Doe in een ruime kom.
Meng de dressing, selderij en walnoten erdoor en serveer.
combinatietip:Lekker bij gegrilde kip of gebakken saucijs.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 el walnotenolie
2 tl dijonmosterd
2 el appelciderazijn
15 g verse selderij
100 g ongebrande walnoten
1 koolrabi
300 g winterpeen
1 Elstar appel