Gegrilde garnalenspiesen met mango

Vis en fruit: een bijzondere combinatie, maar lékker dat het is!

270 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 1 uur wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Doe de garnalen in een schaal en dep droog met keukenpapier.

  2. Snijd de knoflook in dunne plakjes en doe bij de garnalen. Snijd de citroen in parten, knijp ze een beetje uit boven de garnalen en leg de parten ertussen. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes en verdeel over de garnalen. Besprenkel met de olie en schep om. Laat afgedekt 1 uur in de koelkast staan.

  3. Steek ondertussen de barbecue aan.

  4. Rijg de garnalen en mangostukjes om en om aan de prikkers. Gril de garnalenspiesen in 5-6 min. gaar op de barbecue. Leg op een schaal en besprenkel met de srirachasaus.

  • bereidingstipJe kunt de garnalen-mangospiesen 's ochtends maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Haal ze 15 min. voordat je ze grilt uit de koelkast.
  • combinatietipLekker met een rijst-bonensalade met mais en kruiden. Kijk voor het recept elders op deze site.
  • Barbecue aansteken

    Instructievideo - 01:07 min.

Gegrilde garnalenspiesen met mango

Vis en fruit: een bijzondere combinatie, maar lékker dat het is!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig