Crispy rijstvel met garnalen en mango

Wist je dat je rijstvellen ook kunt frituren? Je krijgt dan een flinterdunne 'cracker' die je kunt beleggen met allerlei lekkers zoals deze frisse topping van mango, garnalen en limoen.

50 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 15 min. wachten

zeer pittig

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de mango, snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm en de garnalen in stukjes van 1 cm. Snipper de ui, maak de peper schoon en snijd heel fijn. Haal de blaadjes van de munt en snijd heel fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng alles door elkaar. Breng op smaak met de vissaus en sriracha. Laat minimaal 15 min. staan.

  2. Verhit de olie in een frituurpan tot 190 °C. Knip de rijstvellen elk in 6 punten. Frituur ze een voor een enkele seconden tot ze wit, luchtig en krokant zijn en haal met de hittebestendige tang uit de olie. Laat uitlekken op keukenpapier.

  3. Verdeel de rijstvellen over een schaal en de salade in een kom met een lepel ernaast. Laat iedereen zelf de rijstvellen beleggen met mango-garnalensalade.

  • bereidingstipWil je de rijstvellen vooraf al beleggen? Laat de salade dan goed uitlekken en serveer het smaakrijke uitlekvocht ernaast om te besprenkelen. Dit om te voorkomen dat de rijstvellen zacht worden.
  • bereidingstipGeen frituurpan? Vul dan een hapjespan met een flinke laag olie. Zorg dat de rijstvellen goed onderdompelen tijdens het bakken voor het beste resultaat.
  • vegatipGebruik in plaats van garnalen AH Terra Plantaardige garnalen en laat de vissaus achterwege.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Crispy rijstvel met garnalen en mango

Wist je dat je rijstvellen ook kunt frituren? Je krijgt dan een flinterdunne 'cracker' die je kunt beleggen met allerlei lekkers zoals deze frisse topping van mango, garnalen en limoen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig