Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil en pers de vruchten uit. Maak de rode peper schoon en snijd fijn.
Klop ⅔ van de olie met het limoensap, -rasp, de vissaus, sojasaus, suiker en de helft van de rode peper tot een dressing.
Dep de biefstukken droog met keukenpapier, bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan op hoog vuur en gril de biefstuk ca. 5 min., keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder aluminiumfolie.
Breek ondertussen de mihoen in stukken en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de mango schoon en snijd in blokjes van 2 cm. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne halve plakjes. Doe de taugé in een vergiet, giet er kokend water over en spoel onder koud stromend water. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd samen met de koriander fijn.
Snijd de biefstuk in reepjes. Meng de mihoen met de dressing, mango, komkommer, taugé, koriander, munt en biefstuk. Bestrooi met de rest van de rode peper.
Thaise beef salad met mango en komkommer
Deze friszoete Thaise beef salad wordt jouw favoriet voor de lente en zomer. Mals rundvlees, zoete mango, knapperige komkommer – wat wil je nog meer?
- combinatietipLekker met fijngehakte pinda’s.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Biefstuk met pepersaus maken
Instructievideo - 04:54 min.
Gerelateerde recepten
Thaise beef salad met mango en komkommer
Deze friszoete Thaise beef salad wordt jouw favoriet voor de lente en zomer. Mals rundvlees, zoete mango, knapperige komkommer – wat wil je nog meer?

hoofdgerecht
4 personen
640 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil en pers de vruchten uit. Maak de rode peper schoon en snijd fijn.
Klop ⅔ van de olie met het limoensap, -rasp, de vissaus, sojasaus, suiker en de helft van de rode peper tot een dressing.
Dep de biefstukken droog met keukenpapier, bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan op hoog vuur en gril de biefstuk ca. 5 min., keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder aluminiumfolie.
Breek ondertussen de mihoen in stukken en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de mango schoon en snijd in blokjes van 2 cm. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne halve plakjes. Doe de taugé in een vergiet, giet er kokend water over en spoel onder koud stromend water. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd samen met de koriander fijn.
Snijd de biefstuk in reepjes. Meng de mihoen met de dressing, mango, komkommer, taugé, koriander, munt en biefstuk. Bestrooi met de rest van de rode peper.
combinatietip:Lekker met fijngehakte pinda’s.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 biefstukken
2 biologische limoenen
1 rode peper
6 el milde olijfolie
2 el vissaus
5 el sojasaus
1 el donkere basterdsuiker
250 g mihoen
1 eetrijpe mango
1 komkommer
125 g taugé
15 g verse munt
15 g verse koriander
Dit heb je nodig
grillpan