Thaise beef salad met mango en komkommer

Deze friszoete Thaise beef salad wordt jouw favoriet voor de lente en zomer. Mals rundvlees, zoete mango, knapperige komkommer – wat wil je nog meer?

640 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

zeer pittig

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil en pers de vruchten uit. Maak de rode peper schoon en snijd fijn.

  2. Klop ⅔ van de olie met het limoensap, -rasp, de vissaus, sojasaus, suiker en de helft van de rode peper tot een dressing.

  3. Dep de biefstukken droog met keukenpapier, bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan op hoog vuur en gril de biefstuk ca. 5 min., keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder aluminiumfolie.

  4. Breek ondertussen de mihoen in stukken en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de mango schoon en snijd in blokjes van 2 cm. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne halve plakjes. Doe de taugé in een vergiet, giet er kokend water over en spoel onder koud stromend water. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd samen met de koriander fijn.

  5. Snijd de biefstuk in reepjes. Meng de mihoen met de dressing, mango, komkommer, taugé, koriander, munt en biefstuk. Bestrooi met de rest van de rode peper.

  • combinatietipLekker met fijngehakte pinda’s.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?
  • Biefstuk met pepersaus maken

    Instructievideo - 04:54 min.

Thaise beef salad met mango en komkommer

Deze friszoete Thaise beef salad wordt jouw favoriet voor de lente en zomer. Mals rundvlees, zoete mango, knapperige komkommer – wat wil je nog meer?

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig