Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng op smaak met de helft van de rijstazijn, de suiker en het zout. Meng ondertussen de rodekool met de rest van de rijstazijn. Laat staan tot gebruik. Haal de blaadjes van de munt en snijd de bieslook in stukjes van 2 cm. Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakken.
Vul een schaal of diep bord tot halverwege met lauwwarm water. Week hierin telkens een rijstvel 10 sec. en leg op een schone plank of werkblad. Leg in het midden van het rijstvel 2 in stukjes gescheurde muntblaadjes. Stapel er wat rijst, bieslook, rodekool, avocado en garnalen op. Zorg dat de vulling de vorm van een worstje van 10 x 3 cm heeft. Vouw het rijstvel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Maak zo ook de rest van de rijstvelloempia’s. Verdeel over een schaal en serveer direct.
Sushi-rijstvel-rolls met garnalen
Sushi en rolls in één: nee, we maken geen grapje. Het bestaat echt!
- bereidingstipIn de kookles ‘sushi maken’ kun je bekijken hoe je zelf sushi(rijst) maakt.
- combinatietipLekker met sojasaus (het gerecht is dan niet meer glutenvrij) en wasabipasta.
Gerelateerde recepten
Sushi-rijstvel-rolls met garnalen
Sushi en rolls in één: nee, we maken geen grapje. Het bestaat echt!

10 porties
140 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng op smaak met de helft van de rijstazijn, de suiker en het zout. Meng ondertussen de rodekool met de rest van de rijstazijn. Laat staan tot gebruik. Haal de blaadjes van de munt en snijd de bieslook in stukjes van 2 cm. Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakken.
Vul een schaal of diep bord tot halverwege met lauwwarm water. Week hierin telkens een rijstvel 10 sec. en leg op een schone plank of werkblad. Leg in het midden van het rijstvel 2 in stukjes gescheurde muntblaadjes. Stapel er wat rijst, bieslook, rodekool, avocado en garnalen op. Zorg dat de vulling de vorm van een worstje van 10 x 3 cm heeft. Vouw het rijstvel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Maak zo ook de rest van de rijstvelloempia’s. Verdeel over een schaal en serveer direct.
bereidingstip:In de kookles ‘sushi maken’ kun je bekijken hoe je zelf sushi(rijst) maakt.
combinatietip:Lekker met sojasaus (het gerecht is dan niet meer glutenvrij) en wasabipasta.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 porties)
150 g sushirijst
4 el rijstazijn
1 tl fijne kristalsuiker
½ tl zout
150 g koelvers gesneden kool
7½ g verse munt
6¼ g verse bieslook
1 avocado
10 rijstvellen
100 g verse Hollandse garnalen