Sushi-rijstvel-rolls met garnalen

Sushi en rolls in één: nee, we maken geen grapje. Het bestaat echt!

140 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng op smaak met de helft van de rijstazijn, de suiker en het zout. Meng ondertussen de rodekool met de rest van de rijstazijn. Laat staan tot gebruik. Haal de blaadjes van de munt en snijd de bieslook in stukjes van 2 cm. Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakken.

  2. Vul een schaal of diep bord tot halverwege met lauwwarm water. Week hierin telkens een rijstvel 10 sec. en leg op een schone plank of werkblad. Leg in het midden van het rijstvel 2 in stukjes gescheurde muntblaadjes. Stapel er wat rijst, bieslook, rodekool, avocado en garnalen op. Zorg dat de vulling de vorm van een worstje van 10 x 3 cm heeft. Vouw het rijstvel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Maak zo ook de rest van de rijstvelloempia’s. Verdeel over een schaal en serveer direct.

  • bereidingstipIn de kookles ‘sushi maken’ kun je bekijken hoe je zelf sushi(rijst) maakt.
  • combinatietipLekker met sojasaus (het gerecht is dan niet meer glutenvrij) en wasabipasta.

Sushi-rijstvel-rolls met garnalen

Sushi en rolls in één: nee, we maken geen grapje. Het bestaat echt!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig