Zomerstamppot met hüt­ten­kä­se

Stamppot in de zomer? Jazeker! Probeer deze frisse zomerstamppot met hüttenkäse.

365 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met eventueel zout in 10 min. gaar. Kook de tuinerwten de laatste minuut mee.

  2. Snijd ondertussen de salade-ui in ringen. Giet de aardappelen en tuinerwten af. Schep de helft van de hüttenkäse erdoor en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de salade-ui, kip en botersla door de puree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de rest van de hüttenkäse.

  • combinatietipLekker met geraspte Parmezaanse kaas.
  • variatietipHoud je van pittig? Schep dan tegelijk met de kip wat fijngesneden Spaanse peper door de puree.
  • algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
  • Aardappelen schillen

    Instructievideo - 01:08 min.

Zomerstamppot met hüt­ten­kä­se

Stamppot in de zomer? Jazeker! Probeer deze frisse zomerstamppot met hüttenkäse.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig