Schil de zoete aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met eventueel zout in 10 min. gaar. Kook de tuinerwten de laatste minuut mee.
Snijd ondertussen de salade-ui in ringen. Giet de aardappelen en tuinerwten af. Schep de helft van de hüttenkäse erdoor en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de salade-ui, kip en botersla door de puree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de rest van de hüttenkäse.
Zomerstamppot met hüttenkäse
Stamppot in de zomer? Jazeker! Probeer deze frisse zomerstamppot met hüttenkäse.
- combinatietipLekker met geraspte Parmezaanse kaas.
- variatietipHoud je van pittig? Schep dan tegelijk met de kip wat fijngesneden Spaanse peper door de puree.
- algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
Aardappelen schillen
Instructievideo - 01:08 min.
Gerelateerde recepten
Zomerstamppot met hüttenkäse
Stamppot in de zomer? Jazeker! Probeer deze frisse zomerstamppot met hüttenkäse.

hoofdgerecht
4 personen
365 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Schil de zoete aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met eventueel zout in 10 min. gaar. Kook de tuinerwten de laatste minuut mee.
Snijd ondertussen de salade-ui in ringen. Giet de aardappelen en tuinerwten af. Schep de helft van de hüttenkäse erdoor en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de salade-ui, kip en botersla door de puree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de rest van de hüttenkäse.
combinatietip:Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.
variatietip:Houd je van pittig? Schep dan tegelijk met de kip wat fijngesneden Spaanse peper door de puree.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
800 g zoete aardappelen
450 g diepvries tuinerwten
1 bosje salade-ui
200 g hüttenkäse
250 g gerookte kipfiletreepjes
100 g botersla
Dit heb je nodig
pureestamper