Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine in 5 min. goudbruin op middelhoog vuur. Snijd de knoflook in plakjes en voeg samen met de tomatenpuree en baharat toe aan de aubergine. Bak nog 3 min. Schep de inhoud van de pan over in een hoge kom en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snelle auberginedip met knoflook
Als je eenmaal je groenten gedipt hebt, wil je nooit meer wat anders.
- serveertipDeze auberginedip doet het perfect bij groente.
- combinatietipVoor een frissere variant kun je yoghurt, peterselie en tahin (sesampasta, potje 250 g, Bio Today) door de dip mixen; het gerecht is dan niet meer lactosevrij.
- combinatietipVoor extra pit kun je ook een fijngesneden rode peper toevoegen
- variatietipZin in een mediterrane variant? Gebruik eens al-andalus (specerijenmelange, blikje 75 g, Euroma Original spices by Jonnie Boer) in plaats van baharat.
Gerelateerde recepten
Snelle auberginedip met knoflook
Als je eenmaal je groenten gedipt hebt, wil je nooit meer wat anders.

bijgerecht
4 personen
100 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine in 5 min. goudbruin op middelhoog vuur. Snijd de knoflook in plakjes en voeg samen met de tomatenpuree en baharat toe aan de aubergine. Bak nog 3 min. Schep de inhoud van de pan over in een hoge kom en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
serveertip:Deze auberginedip doet het perfect bij groente.
combinatietip:Voor een frissere variant kun je yoghurt, peterselie en tahin (sesampasta, potje 250 g, Bio Today) door de dip mixen; het gerecht is dan niet meer lactosevrij.
combinatietip:Voor extra pit kun je ook een fijngesneden rode peper toevoegen
variatietip:Zin in een mediterrane variant? Gebruik eens al-andalus (specerijenmelange, blikje 75 g, Euroma Original spices by Jonnie Boer) in plaats van baharat.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 aubergines
5 el traditionele olijfolie
1 teen knoflook
70 g tomatenpuree
1 el baharat kruidenmix
Dit heb je nodig
staafmixer