Snelle auberginedip met knoflook

Als je eenmaal je groenten gedipt hebt, wil je nooit meer wat anders.

100 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine in 5 min. goudbruin op middelhoog vuur. Snijd de knoflook in plakjes en voeg samen met de tomatenpuree en baharat toe aan de aubergine. Bak nog 3 min. Schep de inhoud van de pan over in een hoge kom en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  • serveertipDeze auberginedip doet het perfect bij groente.
  • combinatietipVoor een frissere variant kun je yoghurt, peterselie en tahin (sesampasta, potje 250 g, Bio Today) door de dip mixen; het gerecht is dan niet meer lactosevrij.
  • combinatietipVoor extra pit kun je ook een fijngesneden rode peper toevoegen
  • variatietipZin in een mediterrane variant? Gebruik eens al-andalus (specerijenmelange, blikje 75 g, Euroma Original spices by Jonnie Boer) in plaats van baharat.

Snelle auberginedip met knoflook

Als je eenmaal je groenten gedipt hebt, wil je nooit meer wat anders.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig