Auberginedip met walnoot

Deze pittige dip met de milde smaak van yoghurt is de vrolijkste noot van de hele borrel.

165 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin.

  2. Hak ondertussen de walnoten grof en snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook, harissa en tomatenpuree toe aan de aubergine. Bak nog 3 min.

  3. Doe het auberginemengsel met de yoghurt in de beker van de staafmixer en pureer. Breng op smaak met peper en eventueel zout en roer de noten erdoor. Serveer direct.

  • combinatietipLekker met grissini tradizionali soepstengels (doosje).
  • bereidingstipJe kunt deze dip 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Roer vlak voor het serveren de noten erdoor.

Auberginedip met walnoot

Deze pittige dip met de milde smaak van yoghurt is de vrolijkste noot van de hele borrel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig