Mediterrane groentestoof met speltcouscous en ei

Prachtige kleuren in één pan. Dat wordt genieten.

580 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

pittig

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de uien in ringen. Snijd de paprika’s overlangs doormidden, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.

  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui op hoog vuur in 5 min. goudbruin. Voeg de paprika en rode peper toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en stoof met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper.

  3. Doe de couscous in een ruime kom en schenk er het water over. Roer door en laat 10 min. staan.

  4. Halveer de cherrytomaten en schep door de paprika-tomatensaus. Maak met de bolle kant van een lepel kuiltjes in de saus en breek boven elk kuiltje een ei. Laat de eieren met de deksel op de pan minimaal 5 min. garen of tot ze naar wens zijn gestold. Serveer met de couscous.

  • Rode peper schoonmaken

    Instructievideo - 00:34 min.

Mediterrane groentestoof met speltcouscous en ei

Prachtige kleuren in één pan. Dat wordt genieten.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig