Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappel en snijd in plakken van ½ cm. Kook 5 min. in een ruime pan water met zout. Giet af en laat afkoelen.
Snijd ondertussen de knoflook fijn, snipper de uien en snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de ui en selderij met de tomatenpuree 4 min. op middelhoog vuur.
Voeg de knoflook, het vegagehakt en de kaneel toe en bak 4 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel het gehakt over de ovenschalen. Verdeel de aardappelplakjes dakpansgewijs over het gehaktmengsel. Besprenkel met de rest van de olie, rasp de kaas erboven en bestrooi met de cayennepeper. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.
Vegapie met vegagehakt
Kruidig vegagehakt onder een afdakje van zoete aardappel.
- allergietipEet je veganistisch? Laat de kaas in dit gerecht dan achterwege.
- combinatietipLekker met een salade van botersla, radijsjes, bosui en wittewijnazijn.
Ui fruiten
Instructievideo - 00:31 min.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Gerelateerde recepten
Vegapie met vegagehakt
Kruidig vegagehakt onder een afdakje van zoete aardappel.

hoofdgerecht
4 personen
630 kcal
25 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappel en snijd in plakken van ½ cm. Kook 5 min. in een ruime pan water met zout. Giet af en laat afkoelen.
Snijd ondertussen de knoflook fijn, snipper de uien en snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de ui en selderij met de tomatenpuree 4 min. op middelhoog vuur.
Voeg de knoflook, het vegagehakt en de kaneel toe en bak 4 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel het gehakt over de ovenschalen. Verdeel de aardappelplakjes dakpansgewijs over het gehaktmengsel. Besprenkel met de rest van de olie, rasp de kaas erboven en bestrooi met de cayennepeper. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.
allergietip:Eet je veganistisch? Laat de kaas in dit gerecht dan achterwege.
combinatietip:Lekker met een salade van botersla, radijsjes, bosui en wittewijnazijn.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
800 g zoete aardappelen
2 tenen knoflook
4 uien
2 stengels bleekselderij
6 el traditionele olijfolie
4 el tomatenpuree
360 g fijngekruid tofu roerbakgehakt
1 tl gemalen kaneel
100 g Cheddar Tophat 48+
1 tl cayennepeper
Dit heb je nodig
ronde ovenschaal (14 cm)