Geitenkaas met cranberrycompote

Geitenkaas, ham en cranberrycompote, allemaal in één verrassingspakketje.

490 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 30 min. oventijd

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd 4 plakken ham in de breedte door de helft en snijd de rest van de ham fijn. Verkruimel de geitenkaas. Splits het ei en klop de eidooier los. Snijd de blaadjes van de salie in reepjes.

  2. Leg de plakken bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel er achtereenvolgens de geitenkaas, de 8 plakjes ham, cranberrycompote en de salie over en houd de randen vrij. Bestrijk de randen met de helft van het eigeel. Bedek met de rest van de plakken bladerdeeg en druk de randen met een vork dicht. Bestrijk de bovenkanten van de bladerdeeg met de rest van het eigeel. Verdeel de fijngesneden stukjes ham erover. Bak de bladerdeegpakketjes in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

  3. Rasp ondertussen de oranje schil van de sinaasappel en pers 1 helft uit. Meng 3 el van het sap en het rasp met de olie tot een dressing. Meng de sla, rauwkost en sinaasappeldressing door elkaar. Neem de bladerdeegpakketjes uit de oven en verdeel over 4 borden. Schep op elk pakketje ½ el cranberrycompote en serveer met de salade.

  • Citrus snijden

    Instructievideo - 01:15 min.

Geitenkaas met cranberrycompote

Geitenkaas, ham en cranberrycompote, allemaal in één verrassingspakketje.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig