Hak de pecannoten grof. Verhit een koekenpan zonder boter of olie en rooster de noten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Bak in dezelfde koekenpan zonder olie of boter de bacon in 5 min. knapperig en goudbruin. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd de radicchio in repen van 1 cm. Meng de radicchio met de rucola en verdeel over de borden. Halveer de dadels in de lengte. Verkruimel de geitenkaas en verdeel met de dadels en bacon over de salade.
Meng de olie met de gembersiroop en schenk over de salade. Bestrooi met de pecannoten en versgemalen peper.
Radicchio salade met dadels, geitenkaas, bacon & pecannoten
Rijkgevulde maaltijdsalade die er ook nog eens heel mooi uitziet.
- combinatietipLekker met een noten-rozijnenbroodje.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Gerelateerde recepten
Radicchio salade met dadels, geitenkaas, bacon & pecannoten
Rijkgevulde maaltijdsalade die er ook nog eens heel mooi uitziet.

hoofdgerecht
4 personen
575 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Hak de pecannoten grof. Verhit een koekenpan zonder boter of olie en rooster de noten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Bak in dezelfde koekenpan zonder olie of boter de bacon in 5 min. knapperig en goudbruin. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd de radicchio in repen van 1 cm. Meng de radicchio met de rucola en verdeel over de borden. Halveer de dadels in de lengte. Verkruimel de geitenkaas en verdeel met de dadels en bacon over de salade.
Meng de olie met de gembersiroop en schenk over de salade. Bestrooi met de pecannoten en versgemalen peper.
combinatietip:Lekker met een noten-rozijnenbroodje.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
70 g ongebrande pecannoten
150 g baconreepjes
2 kroppen radicchio rode sla
75 g rucola
150 g dadels zonder pit
125 g zachte geitenkaas 55+
6 el olijfolie frisse citroen
2 el gembersiroop