Kipschnitzel met witlofsalade en ovenaardappelen

Met stukjes appel erdoor wordt de smaak van witlof veel zoeter!

765 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 25 min. oventijd

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd in parten. Schep om met 1/3 van de olie, de dragon, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

  2. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het lof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in reepjes. Snijd de appels in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Meng het witlof, de appel en dressing in een kom. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de schnitzels in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Meng de veldsla luchtig door de salade en verdeel met de aardappelen en de schnitzels over 4 borden.

  • bereidingstipBestrooi met granaatappelpitjes voor extra kleur en bite.
  • variatietipJe kunt voor de salade ook AH Yoghurtdressing met kruiden (fles 150 ml) gebruiken.
  • algemeenVoor dit gerecht is de eerste stap een dag van tevoren te bereiden. Verwarm de aardappelen dan nog 10 min. in de oven op 200 ºC terwijl je verdergaat met de overige stappen
  • Julienne snijden

    Instructievideo - 00:42 min.

Kipschnitzel met witlofsalade en ovenaardappelen

Met stukjes appel erdoor wordt de smaak van witlof veel zoeter!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig