Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af in een vergiet. Doe de olie in de pan. Voeg de aardappelen toe en laat op de kleinste pit op laag vuur in 2 min. droogkoken. Hoe minder vocht in de aardappelen, hoe luchtiger de puree.
Verwarm de melk in een steelpan op laag vuur, maar laat niet koken. Snijd de boter in blokjes. Maak de aardappelen fijn met de aardappelpers.
Doe terug in de pan, voeg de melk en de blokjes boter toe en roer luchtig door met een garde tot de boter helemaal is opgenomen. Breng op smaak met het zout, de nootmuskaat en eventueel peper naar smaak.
Perfecte aardappelpuree
Deze luchtige en romige puree doet ons smelten!
- bereidingstipPuree kun je van tevoren bereiden. Koel de puree dan af in een ingevette ovenschaal. Verdeel er, voordat je de puree in de oven opwarmt, klontjes roomboter over en bestrooi met wat paneermeel. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 185 °C. Haal de laatste 10 minuten de folie weg zodat een krokant korstje ontstaat.
- bereidingstipGeen aardappelpers? Je kunt ook een pureestamper gebruiken. Het eindresultaat is dan wel minder luchtig.
Aardappelen schillen
Instructievideo - 01:08 min.
Gerelateerde recepten
Perfecte aardappelpuree
Deze luchtige en romige puree doet ons smelten!

bijgerecht
4 personen
405 kcal
15 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af in een vergiet. Doe de olie in de pan. Voeg de aardappelen toe en laat op de kleinste pit op laag vuur in 2 min. droogkoken. Hoe minder vocht in de aardappelen, hoe luchtiger de puree.
Verwarm de melk in een steelpan op laag vuur, maar laat niet koken. Snijd de boter in blokjes. Maak de aardappelen fijn met de aardappelpers.
Doe terug in de pan, voeg de melk en de blokjes boter toe en roer luchtig door met een garde tot de boter helemaal is opgenomen. Breng op smaak met het zout, de nootmuskaat en eventueel peper naar smaak.
bereidingstip:Puree kun je van tevoren bereiden. Koel de puree dan af in een ingevette ovenschaal. Verdeel er, voordat je de puree in de oven opwarmt, klontjes roomboter over en bestrooi met wat paneermeel. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 185 °C. Haal de laatste 10 minuten de folie weg zodat een krokant korstje ontstaat.
bereidingstip:Geen aardappelpers? Je kunt ook een pureestamper gebruiken. Het eindresultaat is dan wel minder luchtig.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg kruimige aardappel
1 el extra vierge olijfolie
150 ml volle melk
100 g ongezouten roomboter
½ tl zout
¼ tl gemalen nootmuskaat
Dit heb je nodig
aardappelpers