Perfecte aardappelpuree

Deze luchtige en romige puree doet ons smelten!

405 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 20 min. wachten

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af in een vergiet. Doe de olie in de pan. Voeg de aardappelen toe en laat op de kleinste pit op laag vuur in 2 min. droogkoken. Hoe minder vocht in de aardappelen, hoe luchtiger de puree.

  2. Verwarm de melk in een steelpan op laag vuur, maar laat niet koken. Snijd de boter in blokjes. Maak de aardappelen fijn met de aardappelpers.

  3. Doe terug in de pan, voeg de melk en de blokjes boter toe en roer luchtig door met een garde tot de boter helemaal is opgenomen. Breng op smaak met het zout, de nootmuskaat en eventueel peper naar smaak.

  • bereidingstipPuree kun je van tevoren bereiden. Koel de puree dan af in een ingevette ovenschaal. Verdeel er, voordat je de puree in de oven opwarmt, klontjes roomboter over en bestrooi met wat paneermeel. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 185 °C. Haal de laatste 10 minuten de folie weg zodat een krokant korstje ontstaat.
  • bereidingstipGeen aardappelpers? Je kunt ook een pureestamper gebruiken. Het eindresultaat is dan wel minder luchtig.
  • Aardappelen schillen

    Instructievideo - 01:08 min.

Perfecte aardappelpuree

Deze luchtige en romige puree doet ons smelten!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig