Bietenhummus

Op toast of als dip: hummus doet 't altijd goed. Deze variant met bieten geeft de dip een zoetig accent.

195 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het karwijzaad 3 min. op middelhoog vuur. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en snijd de knoflook fijn.

  2. Zet het vuur laag. Voeg de kikkererwten, knoflook en sesamolie toe. Bak nog 2 min. mee. Schep goed om. Doe de bieten en het kikkererwtenmengsel in de kom van de keukenmachine en pureer tot een gladde massa.

  • bewaartipJe kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.
  • combinatietipLekker met (snoep)komkommers, (snoep)paprika’s en radijsjes.
  • Noten, zaden en pitten roosteren

    Instructievideo - 01:19 min.

Bietenhummus

Op toast of als dip: hummus doet 't altijd goed. Deze variant met bieten geeft de dip een zoetig accent.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig