Komkommer met hummus van tuinbonen

Een borrelhapje wordt nog lekkerder als-ie gezond is en 150 gram groente per persoon bevat.

205 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de tuinbonen 2 min. in kokend water en giet af. Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud stromend water. Pers de citroen uit. Meng het citroensap, de knoflook, kikkererwten, de helft van de tuinbonen, de sesamolie en ⅔ van de olijfolie in de keukenmachine tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Dop de rest van de tuinbonen. Snijd de komkommers in de lengte in vieren. Schep de hummus op een plat bord, bestrooi met de gedopte tuinbonen, za’atar en besprenkel met de rest van de olie. Serveer de komkommers ernaast.

  • Komkommer met hummus van tuinbonen

    Instructievideo - 00:35 min.

Komkommer met hummus van tuinbonen

Een borrelhapje wordt nog lekkerder als-ie gezond is en 150 gram groente per persoon bevat.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig