Flammkuchen met rauwkost en frisse tomatendip

Dunne, knapperige deegbodem belegd met krokant spek en romig ei.

760 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 18 min. oventijd

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de uien in ringen. Neem de spekreepjes met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  2. Meng voor de flammkuchen de crème fraîche met de nootmuskaat en peper. Rol het pizzadeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en trek het aan alle kanten iets verder uit tot het de hele bakplaat bedekt. Bestrijk met de crème fraîche, maar houd 1 el achter. Verdeel de spekreepjes en de ui erover. Breek de eieren boven de flammkuchen en bak ca. 18 min. in de oven.

  3. Meng ondertussen voor de dipsaus (voor de rauwkost) de achtergehouden crème fraîche met de tomatensaus uit de verpakking van het pizzadeeg. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd het vruchtvlees in lange repen.

  4. Neem de flammkuchen uit de oven en snijd in stukken. Serveer de tomatendip met de tomaten, worteltjes en komkommer erbij.

  • algemeenDit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.
  • algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Cave de Beblenheim Pinot Blanc.

Flammkuchen met rauwkost en frisse tomatendip

Dunne, knapperige deegbodem belegd met krokant spek en romig ei.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig