Ovengnocchi met tonijn, champignons en tomaat
Deze mediterrane ovenschotel kan altijd: lekker snel en lekker anders, met gnocchi.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verhit 2 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de gnocchi 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de rest van de olie in een ruime pan en bak de champignonroerbakmix 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes, pesto en tonijn toe. Schep om, warm nog 2 min. door en draai het vuur uit.
Scheur ondertussen de ciabattina in stukken en doe met de kruiden in de keukenmachine. Maal tot een fijn broodkruim, voeg peper en eventueel zout toe. Verdeel het tonijn-groentemengsel over de ovenschaal. Schep het broodkruim door de gnocchi en verdeel over het tonijn-groentemengsel. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Ovengnocchi met tonijn, champignons en tomaat
Instructievideo - 01:50 min.
Ovengnocchi met tonijn, champignons en tomaat
Deze mediterrane ovenschotel kan altijd: lekker snel en lekker anders, met gnocchi.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_101105_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verhit 2 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de gnocchi 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de rest van de olie in een ruime pan en bak de champignonroerbakmix 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes, pesto en tonijn toe. Schep om, warm nog 2 min. door en draai het vuur uit.
Scheur ondertussen de ciabattina in stukken en doe met de kruiden in de keukenmachine. Maal tot een fijn broodkruim, voeg peper en eventueel zout toe. Verdeel het tonijn-groentemengsel over de ovenschaal. Schep het broodkruim door de gnocchi en verdeel over het tonijn-groentemengsel. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
bewaartip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)3 el traditionele olijfolie
500 g gnocchi
400 g champignonroerbakmix
400 g tomatenblokjes
2 el pesto arrabbiata
320 g tonijnstukken in water
1 afbakciabattina
1 el gedroogde Italiaanse kruiden