Pasta arrabbiata met tonijn, tomaat en olijven
Groenteverrassing: in dit pastagerecht zit niet alleen groente, in de pasta zelf ook!
Aan de slag
Kook de groentepasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de tomaten in kwarten. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaten toe en bak nog 3 min.
Laat de olijven en tonijn uitlekken. Giet de pasta af (vang 200 ml kookvocht op, per 4 personen) en spoel af onder koud stromend water. Meng de pasta met het kookvocht, de pesto en ricotta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep het ui-tomatenmengsel, de olijven en tonijn erdoor en verdeel over diepe borden. Garneer met de tuinkers.
Pasta arrabbiata met tonijn, tomaat en olijven
Groenteverrassing: in dit pastagerecht zit niet alleen groente, in de pasta zelf ook!
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD139050_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de groentepasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de tomaten in kwarten. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaten toe en bak nog 3 min.
Laat de olijven en tonijn uitlekken. Giet de pasta af (vang 200 ml kookvocht op, per 4 personen) en spoel af onder koud stromend water. Meng de pasta met het kookvocht, de pesto en ricotta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep het ui-tomatenmengsel, de olijven en tonijn erdoor en verdeel over diepe borden. Garneer met de tuinkers.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)250 g Bonduelle groentepasta linzen & wortel
2 rode uien
500 g cherrytomaten
2 el milde olijfolie
180 g AH Excellent Taggia-olijven
290 g tonijnstukken in olijfolie
67½ g pesto arrabbiata
250 g ricotta
1 bakje Biologische tuinkers