Giet de tonijn af, vang de olie op. Snijd de sjalotten in halve ringen, snijd de knoflook fijn en halveer de cherrytomaten.
Verhit de olie van de tonijn in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit al roerend de sjalotten 5 min. tot ze zacht en gekaramelliseerd zijn. Voeg de laatste minuut de knoflook en chilivlokken toe. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak nog 1 min. Voeg de cherrytomaten en tonijn toe en laat 10 min. stoven op laag vuur. Roer af en toe door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, vang een kopje kookvocht op.
Meng de pasta door de saus en voeg eventueel een beetje kookvocht toe om het iets smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de rucola erdoor en serveer.
Pasta met tonijn, tomatensaus en rucola
Een budgetvriendelijke maaltijd waar iedereen gek op is: penne, tonijn, tomatensaus en rucola. En dan bevat deze pasta ook nog eens 240 gram groente per persoon. Win-win!
- bewaartipJe kunt de pastasaus 1 dag van tevoren maken. Bewaar koel in een afgesloten bakje en verwarm vlak voor het serveren.
- vegatipVervang de tonijn door plantaardige tonijn.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Pasta met tonijn, tomatensaus en rucola
Een budgetvriendelijke maaltijd waar iedereen gek op is: penne, tonijn, tomatensaus en rucola. En dan bevat deze pasta ook nog eens 240 gram groente per persoon. Win-win!

hoofdgerecht
4 personen
515 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Giet de tonijn af, vang de olie op. Snijd de sjalotten in halve ringen, snijd de knoflook fijn en halveer de cherrytomaten.
Verhit de olie van de tonijn in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit al roerend de sjalotten 5 min. tot ze zacht en gekaramelliseerd zijn. Voeg de laatste minuut de knoflook en chilivlokken toe. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak nog 1 min. Voeg de cherrytomaten en tonijn toe en laat 10 min. stoven op laag vuur. Roer af en toe door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, vang een kopje kookvocht op.
Meng de pasta door de saus en voeg eventueel een beetje kookvocht toe om het iets smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de rucola erdoor en serveer.
bewaartip:Je kunt de pastasaus 1 dag van tevoren maken. Bewaar koel in een afgesloten bakje en verwarm vlak voor het serveren.
vegatip:Vervang de tonijn door plantaardige tonijn.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
160 g tonijnstukken in zonnebloemolie
300 g sjalotten
3 tenen knoflook
500 g cherrytomaten
½ tl chilivlokken
70 g tomatenpuree
300 g penne
85 g rucola