Penne in tomatensaus met tonijn & boerenkool

Boerenkool met pasta? Jazeker! De romige tomatensaus en tonijn zijn een heerlijke combinatie.

630 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Laat de blikjes tonijn uitlekken, maar vang 2 el olie op (per 4 personen). Halveer de cherrytomaten. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

  2. Verhit ondertussen de tonijnolie in de hapjespan en bak de ui, knoflook en tomatenpuree 3 min. op middelhoog vuur.

  3. Voeg de crème fraîche, het water en cherrytomaten toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 3 min. koken.

  4. Verhit ondertussen de olie in de grote koekenpan en bak de boerenkool met de chilivlokken en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur.

  5. Giet de pasta af, vang een kopje kookvocht op en meng de pasta door de saus. Voeg eventueel wat kookvocht toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de boerenkool erdoor, schep in diepe borden en verdeel de tonijn erover.

  • algemeenDit is een Allerhande Box recept.

Penne in tomatensaus met tonijn & boerenkool

Boerenkool met pasta? Jazeker! De romige tomatensaus en tonijn zijn een heerlijke combinatie.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig