Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snijd de kipfilet in stukjes. Veeg de champignons schoon en snijd ze in vieren. Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak de gember, kip en currypasta 3 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de champignons toe en bak nog 2 min. Voeg de wokgroente toe en bak nog 1 min. Schenk de kokosmelk erbij, breng aan de kook en draai het vuur laag.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd in partjes. Snijd de salade-ui in schuine ringetjes. Verdeel de maaltijdsoep over de kommen, bestrooi met het limoenrasp en de salade-ui. Serveer met de rijst en een partje limoen.
Rode curry kippensoep
Bij het maken van deze curry knallen de geuren de pan uit!
- variatietipHoud je van pittig? Gebruik dan een dubbele hoeveelheid currypasta.
- algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Gerelateerde recepten
Rode curry kippensoep
Bij het maken van deze curry knallen de geuren de pan uit!

hoofdgerecht
4 personen
690 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snijd de kipfilet in stukjes. Veeg de champignons schoon en snijd ze in vieren. Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak de gember, kip en currypasta 3 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de champignons toe en bak nog 2 min. Voeg de wokgroente toe en bak nog 1 min. Schenk de kokosmelk erbij, breng aan de kook en draai het vuur laag.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd in partjes. Snijd de salade-ui in schuine ringetjes. Verdeel de maaltijdsoep over de kommen, bestrooi met het limoenrasp en de salade-ui. Serveer met de rijst en een partje limoen.
variatietip:Houd je van pittig? Gebruik dan een dubbele hoeveelheid currypasta.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g basmatirijst
4 cm verse gember
2 kipfilet
250 g kastanjechampignons
2 el (arachide)olie
35 g rode currypasta
400 g Thaise wokgroente
400 ml kokosmelk
1 limoen
½ bosje salade-ui