Bruschette met paprikapaté

In Italië komen ze als voorgerecht op tafel, hier in Nederland maken we er een borrelhapje van.

130 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 8 min. oventijd

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de ciabatta, deze worden niet gebruikt. Snijd het brood in 14 schuine plakken. Besprenkel de bovenkanten met de olijfolie. Rooster het brood ca. 8 min. op het rooster in het midden van de oven.

  2. Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Doe de peper in een keukenmachine met de walnoten, 50 g zongedroogde tomaatjes, de gegrilde paprika en de salie. Maal tot een grove paté. Snijd nog eens 80 g zongedroogde tomaatjes in reepjes. Neem de bruschette uit de oven, leg op een schaal en verdeel de paté erover. Garneer met de reepjes tomaat.

  • variatietipWil je de paté extra pittig maken? Vervang de rode peper door 1/2 tl (of meer naar smaak) chilivlokken
  • combinatietipLekker met aspergetips.
  • Rode peper schoonmaken

    Instructievideo - 00:34 min.

Bruschette met paprikapaté

In Italië komen ze als voorgerecht op tafel, hier in Nederland maken we er een borrelhapje van.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig