Groenterijke nasi met zelfgemaakte atjar
bewaar
bewaar

Groenterijke nasi met zelfgemaakte atjar

Verrukkelijk, deze kruidige nasi zonder vlees maar boordevol groenten.

25 min. bereiden

licht pittig

13 ingrediënten

Aan de slag

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Doe ondertussen voor de atjar de peen julienne in een kom en schenk het vocht van de Amsterdamse uien erover. Halveer de Amsterdamse uien en voeg toe aan de peen. Laat staan tot gebruik en schep regelmatig om.

Snipper ondertussen de ui. Verhit ⅔ van de olie in een wok en bak de ui op middelhoog vuur 5 min. Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Voeg de gember, knoflook en sambal toe aan de ui en bak 3 min. Voeg de gember, knoflook en sambal toe aan de ui en bak nog 3 min. Voeg het roerbakgehakt toe en schep om met het uimengsel.

Draai het vuur hoog, voeg de Chinese wokgroente, spitskool en de ketjap toe en roerbak 5 min. Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de eieren. Voeg de rijst toe aan het groentemengsel en schep om. Serveer de nasi met de eieren en de atjar.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Groenterijke nasi met zelfgemaakte atjar

Verrukkelijk, deze kruidige nasi zonder vlees maar boordevol groenten.

Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig