Verwijder het vel van de chorizo en snijd het vlees in blokjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het vlees 2 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de kidneybonen 3 min. in dezelfde pan. Voeg de chorizo toe.
Bereid ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in repen.
Snijd de broodjes open en vul elk broodje achtereenvolgens met wat sla, kidneybonen met chorizo, avocado en sour cream.
Broodje kidneybonen chili
Een broodje als avondmaaltijd kan prima, zéker als hij zo goed gevuld is als dit broodje.
- variatietipWil je dit gerecht extra pit geven? Voeg wat srirachasaus (pittige chilisaus) toe.
- serveertipLekker met tuinkers.
Broodje kidneybonen chili
Een broodje als avondmaaltijd kan prima, zéker als hij zo goed gevuld is als dit broodje.

hoofdgerecht
4 personen
665 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder het vel van de chorizo en snijd het vlees in blokjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het vlees 2 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de kidneybonen 3 min. in dezelfde pan. Voeg de chorizo toe.
Bereid ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in repen.
Snijd de broodjes open en vul elk broodje achtereenvolgens met wat sla, kidneybonen met chorizo, avocado en sour cream.
variatietip:Wil je dit gerecht extra pit geven? Voeg wat srirachasaus (pittige chilisaus) toe.
serveertip:Lekker met tuinkers.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g chorizoworst
500 g HAK kidneybonen chili bonenschotel
4 grote pitabroodjes
1 eetrijpe avocado
200 g ijsbergsla
125 g sour cream