Doe het gehakt met de helft van de Al-Andalus, het ei, peper en zout in een kom. Kneed goed door elkaar en vorm er met vochtige handen 16 balletjes ter grootte van een walnoot van.
Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Halveer de romaatjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur in 8 min. rondom goudbruin en gaar. Neem uit de pan.
Fruit de knoflook, ui en de rest van de Al-Andalus 3 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de romaatjes en tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof 5 min.
Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken. Voeg samen met de gehaktballetjes toe aan de tomaten en verwarm 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn en strooi over de gehaktballetjes.
Spaanse gehaktballetjes Al-Andalus
Met kikkererwten maak je van gehaktballetjes in tomatensaus in een klap een goedgevuld hoofdgerecht.
- combinatietipLekker met brood en een groene salade, het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
- bereidingstipMaak een dubbele hoeveelheid gehaktballetjes en vries de extra balletjes (maximaal 3 maanden) in. Eet die later door spaghetti. Of voeg ze, voor een snelle soep, met soepgroente toe aan 1 liter runderbouillon (van 2 tabletten).
Gerelateerde recepten
Spaanse gehaktballetjes Al-Andalus
Met kikkererwten maak je van gehaktballetjes in tomatensaus in een klap een goedgevuld hoofdgerecht.

hoofdgerecht
2 personen
365 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Doe het gehakt met de helft van de Al-Andalus, het ei, peper en zout in een kom. Kneed goed door elkaar en vorm er met vochtige handen 16 balletjes ter grootte van een walnoot van.
Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Halveer de romaatjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur in 8 min. rondom goudbruin en gaar. Neem uit de pan.
Fruit de knoflook, ui en de rest van de Al-Andalus 3 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de romaatjes en tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof 5 min.
Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken. Voeg samen met de gehaktballetjes toe aan de tomaten en verwarm 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn en strooi over de gehaktballetjes.
combinatietip:Lekker met brood en een groene salade, het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
bereidingstip:Maak een dubbele hoeveelheid gehaktballetjes en vries de extra balletjes (maximaal 3 maanden) in. Eet die later door spaghetti. Of voeg ze, voor een snelle soep, met soepgroente toe aan 1 liter runderbouillon (van 2 tabletten).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
300 g half-om-halfgehakt
2 el specerijenmelange Al-Andalus
1 middelgroot ei
1 teen knoflook
1 ui
125 g romaatjes
2 el traditionele olijfolie
400 g tomatenblokjes
400 g kikkererwten in blik
10 g verse platte peterselie