Lauwwarme winterse wittebonensalade met falafel

Vanavond geen vlees, maar falafel bij de salade. Lekker!

645 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de uien in halve ringen. Verhit 1/5 van de olie in een pan en fruit de ui 3 min. Laat de bonen uitlekken, spoel af onder koud stromend water, voeg toe aan de ui en verwarm 6 min. op laag vuur. Schep af en toe voorzichtig om. Halveer de tomaten en voeg de laatste 2 min. toe.

  2. Verhit ondertussen 1/4 van de rest van de olie in een koekenpan en bak de falafel 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Snijd de koriander fijn en pers de citroen uit. Klop een dressing van 0.5 el citroensap per persoon, de rest van de olie, de azijn, komijn, peper en eventueel zout. Meng de dressing met het bonen-tomaatmengsel en de koriander. Serveer met de falafel.

  • combinatietipLekker met mini-naanbroodjes.

Lauwwarme winterse wittebonensalade met falafel

Vanavond geen vlees, maar falafel bij de salade. Lekker!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig