Snijd de bloemkool in roosjes. Breng de bouillon in een soeppan aan de kook. Voeg de bloemkool toe en kook op laag vuur in 5 min. beetgaar. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg de slagroom en nootmuskaat toe en warm op laag vuur nog even door. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Schep de soep in borden en verdeel de zalm en bieslook erover.
Bloemkoolsoep met warmgerookte zalmflakes
De zachte smaak van bloemkool doet het heel goed samen met de gerookte zalm in deze soep.
- serveertipLekker met geroosterd volkorenbrood (AH Liefde & Passie).
Gerelateerde recepten
Bloemkoolsoep met warmgerookte zalmflakes
De zachte smaak van bloemkool doet het heel goed samen met de gerookte zalm in deze soep.

hoofdgerecht
4 personen
225 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de bloemkool in roosjes. Breng de bouillon in een soeppan aan de kook. Voeg de bloemkool toe en kook op laag vuur in 5 min. beetgaar. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg de slagroom en nootmuskaat toe en warm op laag vuur nog even door. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Schep de soep in borden en verdeel de zalm en bieslook erover.
serveertip:Lekker met geroosterd volkorenbrood (AH Liefde & Passie).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg bloemkool
1 l kippenbouillon van tablet
100 ml verse slagroom
½ tl gedroogde nootmuskaat
12½ g verse bieslook
150 g warmgerookte zalmflakes
Dit heb je nodig
staafmixer