'Spaanse' surf & turfspiesjes met pittige tomatensaus

Meer dan een goede saus hebben deze spiesjes van garnalen en chorizo niet nodig.

730 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwijder het vel van de chorizo en snijd de worst in stukjes van 1 cm. Rijg 3 stukjes chorizo en 2 reuzengarnalen om en om aan een tapasprikker. Maak zo ook de rest van de spiesjes. Halveer de citroen, pers 1 helft uit en bewaar de andere helft. Meng het citroensap met de olie en bestrijk de garnalen ermee.

  2. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de oregano en snijd van 2 takjes (per 2 personen) de blaadjes grof. Verhit de rest van de olie in een steelpan en fruit de knoflook, chilivlokken en gesneden oregano 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de Tomato Frito en peper toe en laat 5 min. op de kleinste pit op laag vuur zachtjes koken.

  3. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de spiesjes 6 min. Keer halverwege. Gril de laatste 3 min. de overgebleven citroenhelft op de snijkant mee. Leg de spiesjes op een schaal. Serveer met de pittige tomatensaus en gegrilde citroen en bestrooi met de rest van de oreganoblaadjes.

'Spaanse' surf & turfspiesjes met pittige tomatensaus

Meer dan een goede saus hebben deze spiesjes van garnalen en chorizo niet nodig.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig