Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en de champignons in parten. Voeg toe aan de gefruite ui. Zet het vuur hoger en bak 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Zet het vuur weer lager. Voeg de bloem toe en bak nog 2 min. Verkruimel de bouillontablet boven de pan en voeg het water toe. Laat 5 min. koken. Voeg eventueel extra water toe als de saus te dik is.
Schep ondertussen de broccolirijst door de gekookte rijst en laat nog 5 min. met de deksel op de pan stomen. Verdeel de broccolirijst en ragout over de diepe borden. Strooi de selderij over de ragout en serveer.
Kipragout met kastanjechampignons & broccolirijst
Groente en rijst in een: handig, krijg je twee keer zoveel groente binnen.
Gerelateerde recepten
Kipragout met kastanjechampignons & broccolirijst
Groente en rijst in een: handig, krijg je twee keer zoveel groente binnen.

hoofdgerecht
4 personen
395 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en de champignons in parten. Voeg toe aan de gefruite ui. Zet het vuur hoger en bak 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Zet het vuur weer lager. Voeg de bloem toe en bak nog 2 min. Verkruimel de bouillontablet boven de pan en voeg het water toe. Laat 5 min. koken. Voeg eventueel extra water toe als de saus te dik is.
Schep ondertussen de broccolirijst door de gekookte rijst en laat nog 5 min. met de deksel op de pan stomen. Verdeel de broccolirijst en ragout over de diepe borden. Strooi de selderij over de ragout en serveer.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
150 g basmatirijst
30 g ongezouten roomboter
300 g gesneden uien
380 g scharrel kipdijfilets
400 g kastanjechampignons
2 el tarwebloem
1 kippenbouillontablet
150 ml water
400 g broccolirijst
20 g verse selderij