Toast met geitenkaas-avocadospread en grapefruit

Zo wordt ontbijten wel heel verantwoord.

330 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Rooster de sneetjes brood. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. Schep op een bord en laat afkoelen

  2. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de grapefruit. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen.

  3. Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe samen met de geitenkaas in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een spread en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Bestrijk de geroosterde sneetjes brood met de avocado-geitenkaasspread, beleg met de partjes grapefruit en bestrooi met de pompoenpitten.

  • bereidingstipVang het sap van de grapefruit op. Lekker als basis voor een dressing.
  • algemeenOok lekker als lunch. Maak dan een dubbele portie.

Toast met geitenkaas-avocadospread en grapefruit

Zo wordt ontbijten wel heel verantwoord.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig