Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de ui. Verhit de olie in een hapjespan of wok en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Zet het vuur middelhoog en voeg de gegrilde groenten toe. Laat in ca. 5 min. ontdooien en warm worden. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Bak het spek in dezelfde koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur in 5 min. krokant.
Snijd de gormas in blokjes van 1 cm en voeg toe aan de groenten. Roer de pasta erdoor en verdeel over de borden. Bestrooi met de pijnboompitten en het verkruimeld spek.
Pasta met gegrilde groenten, spek en gormas
Italiaanser dan Italiaans. Laat het je smaken!
- variatietipAls variatie kun je het spek ook eens vervangen door eenzelfde hoeveelheid gerookte kip.
Gerelateerde recepten
Pasta met gegrilde groenten, spek en gormas
Italiaanser dan Italiaans. Laat het je smaken!

hoofdgerecht
4 personen
730 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de ui. Verhit de olie in een hapjespan of wok en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Zet het vuur middelhoog en voeg de gegrilde groenten toe. Laat in ca. 5 min. ontdooien en warm worden. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Bak het spek in dezelfde koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur in 5 min. krokant.
Snijd de gormas in blokjes van 1 cm en voeg toe aan de groenten. Roer de pasta erdoor en verdeel over de borden. Bestrooi met de pijnboompitten en het verkruimeld spek.
variatietip:Als variatie kun je het spek ook eens vervangen door eenzelfde hoeveelheid gerookte kip.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g farfalle
1 ui
1 el (olijf)olie
800 g gegrilde aubergine, courgette & rode paprika
30 g pijnboompitten
150 g gerookt ontbijtspek
170 g gormas