Minisalade niçoise met gegrilde garnalen

Garnalencocktail? Nee, we serveren 'm weer gewoon als salade. Simpel en lekker!

175 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Steek, als je de barbecue gebruikt, deze alvast aan. Laat de artisjokken uitlekken in een zeef. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook de bonen samen met de eieren 5 min. in kokend water met eventueel zout. Spoel in een vergiet met koud water af.

  2. Pel de eieren en snijd in partjes. Pers de halve sinaasappel uit. Meng het sap met de mosterd en ⅓ van de olie tot een dressing. Meng de dressing in een schaal met de artisjokken en haricots verts.

  3. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Snijd de knoflook en de blaadjes van de oregano fijn en meng met de rest van de olie. Meng door de garnalen.

  4. Haal de blaadjes van de sla los en verdeel over de kommetjes. Verdeel de artisjokken, haricots verts, eipartjes en olijven erover. Verhit, als je geen barbecue gebruikt, de grillpan. Gril de garnalen in de grillpan of op de barbecue in 3 min. gaar. Verdeel de garnalen over de salade.

  • Garnalen pellen

    Instructievideo - 00:36 min.

Minisalade niçoise met gegrilde garnalen

Garnalencocktail? Nee, we serveren 'm weer gewoon als salade. Simpel en lekker!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig