Irish-koffiegranita met slagroom en mokkaboontjes

Het diner op een originele manier afsluiten? Serveer eens deze granita in plaats van een kopje koffie.

250 kcal

(Voedingswaarden)

5 min. bereiden / 5 uur wachten

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Los de suiker al roerend op in de vers gezette koffie. Voeg de whiskey toe, roer door en schenk in een diepvriesbak. Laat in 30 min. afkoelen. Zet de bak ca. 4.5 uur in de vriezer. Roer vanaf 2 uur elk halfuur los met een vork.

  2. Klop de slagroom lobbig. Verdeel de koffiegranita over de cocktailglazen en schep de slagroom erop. Garneer met de mokkaboontjes.

  • bereidingstipWil je de smaak van de Tanzania koffiebonen het beste tot z'n recht laten komen? Maal dan eerst de bonen en zet dan de koffie met een koffiezetapparaat of cafetière.
  • Irish-koffiegranita met slagroom

    Instructievideo - 00:33 min.

Irish-koffiegranita met slagroom en mokkaboontjes

Het diner op een originele manier afsluiten? Serveer eens deze granita in plaats van een kopje koffie.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig