BLT-sandwich met allioli

Deze classic met een Spaans tintje is een hit op elke picknick!

660 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Rooster de sneetjes brood in in een broodrooster. Verhit ondertussen een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de bacon in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  2. Snijd de rode ui in halve ringen en bak 2 min. in het achtergebleven bakvet. Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en prak fijn.

  3. Snijd de tastytom-trostomaten in plakken. Besmeer ⅔ van de sneetjes geroosterd brood aan 1 kant met de allioli. Verdeel over ⅓ van deze sneetjes brood de botersla, tomaat en flinterdunne gerookte kip.

  4. Besmeer de rest van de sneetjes brood met de geprakte avocado en beleg met de bacon en ui. Leg deze op de sneetjes brood met gerookte kip en dek af met de rest van het brood met de allioli aan de onderkant. Steek er een satéprikker in om te voorkomen dat de sandwich uit elkaar valt. Serveer direct.

BLT-sandwich met allioli

Deze classic met een Spaans tintje is een hit op elke picknick!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig