Makreel met aardappelsalade en courgette

Lekker weer buiten? Gril dan de makreelfilets op de BBQ!

825 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Steek de barbecue aan. Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte in plakken van een ½ cm. Kook in een ruime pan water met eventueel zout in ca. 8 min. gaar.

  2. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers 1 helft uit en meng met 6 el olie (per 4 personen) uit het potje tomaten. Snijd de andere helft in 4 parten. Snijd de tomaten in dunne reepjes en de peterselie fijn. Snijd de courgettes in dunne plakjes.

  3. Verdeel de veldsla over een platte schaal. Giet de aardappelen af, schep om met de citroendressing en het -rasp, verdeel over de veldsla en bestrooi met peper. Meng de peterselie, tomaten en peper door de courgette.

  4. Bestrijk de makreel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril in 4 min. gaar op de barbecue. Keer halverwege.

  5. Besprenkel de vis met de partjes citroen en serveer met de aardappelsalade en courgettesalade.

  • algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Makreel met aardappelsalade en courgette

Lekker weer buiten? Gril dan de makreelfilets op de BBQ!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig