Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken en dep droog met keukenpapier. Meng met de paprikapoeder, peper en 1⁄3 van de olie op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.
Schil ondertussen de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de grotere bloemkoolroosjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Verhit de rest van de olie in een soeppan met dikke bodem. Fruit de ui 3 min. Voeg de knolselderij, bloemkool, knoflook en tijm toe en bak 2 min. op middelhoog vuur mee. Voeg het water en de bouillontablet toe, breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer glad.
Verdeel de soep over kommen. Garneer met de geroosterde kikkererwten. Serveer met het stokbrood.
Knolselderij-bloemkoolsoep met geroosterde kikkererwten
Bloemkool + kikkererwten + knolselderij = een snelle romige soep.
- combinatietipLekker met volkoren (stok)brood.
- dieettipHet groentebouillontablet minder zout staat niet in de Schijf van Vijf en is een weekkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.
- bewaartipEet je met twee? Bewaar de helft van de soep en de helft van de kikkererwten (de kikkererwten in een luchtdicht zakje of bakje apart van de soep) voor de lunch of het avondeten de volgende dag.
Knolselderij snijden
Instructievideo - 00:44 min.
Knolselderij-bloemkoolsoep met geroosterde kikkererwten
Bloemkool + kikkererwten + knolselderij = een snelle romige soep.

hoofdgerecht
4 personen
286 kcal
25 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken en dep droog met keukenpapier. Meng met de paprikapoeder, peper en 1⁄3 van de olie op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.
Schil ondertussen de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de grotere bloemkoolroosjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Verhit de rest van de olie in een soeppan met dikke bodem. Fruit de ui 3 min. Voeg de knolselderij, bloemkool, knoflook en tijm toe en bak 2 min. op middelhoog vuur mee. Voeg het water en de bouillontablet toe, breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer glad.
Verdeel de soep over kommen. Garneer met de geroosterde kikkererwten. Serveer met het stokbrood.
combinatietip:Lekker met volkoren (stok)brood.
dieettip:Het groentebouillontablet minder zout staat niet in de Schijf van Vijf en is een weekkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.
bewaartip:Eet je met twee? Bewaar de helft van de soep en de helft van de kikkererwten (de kikkererwten in een luchtdicht zakje of bakje apart van de soep) voor de lunch of het avondeten de volgende dag.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g kikkererwten in blik
1 el paprikapoeder
3 el milde olijfolie
1 knolselderij
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
400 g bloemkoolroosjes
7½ g verse tijm
1¼ l kraanwater
1 Maggi groentebouillontablet minder zout
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer