Snijd de camembert in plakken en het basilicum grof. Besmeer één kant van de sneetjes brood met de boter. Beleg de helft van de sneetjes brood op de onbeboterde kant achtereenvolgens met de bosbessenconfiture, camembert en het basilicum. Dek af met de rest van de sneetjes brood met de beboterde kant naar boven en druk stevig aan.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak per keer 2 tosti’s op één kant op laag vuur in 4 min. krokant. Keer om en bak nog 4 min. Snijd de tosti’s doormidden en serveer direct.
Bosbessen-camemberttosti met basilicum
Geen ham en kaas, maar camembert, bosbessen en basilicum: verrassend lekker!
- variatietipMaak deze tosti’s ook eens met brie in plaats van camembert.
Bosbessen-camemberttosti met basilicum
Geen ham en kaas, maar camembert, bosbessen en basilicum: verrassend lekker!

4 personen
375 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de camembert in plakken en het basilicum grof. Besmeer één kant van de sneetjes brood met de boter. Beleg de helft van de sneetjes brood op de onbeboterde kant achtereenvolgens met de bosbessenconfiture, camembert en het basilicum. Dek af met de rest van de sneetjes brood met de beboterde kant naar boven en druk stevig aan.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak per keer 2 tosti’s op één kant op laag vuur in 4 min. krokant. Keer om en bak nog 4 min. Snijd de tosti’s doormidden en serveer direct.
variatietip:Maak deze tosti’s ook eens met brie in plaats van camembert.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
200 g camembert 45+
7½ g verse basilicum
8 sneetjes AH Liefde & Passie brood rogge
25 g ongezouten roomboter
4 el Bonne Maman bosbessenconfiture