Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui. Verhit ⅕ van de olie in een koekenpan en bak de ui 20 min. op laag vuur. Doe de ui in een kom en meng de tomatenblokjes erdoor. Laat de mais uitlekken en meng door de saus. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Bestrijk de tortilla’s aan beide kanten met de rest van de olie. Steek met de uitsteekvormpjes figuren uit de tortilla’s. Probeer er zo veel mogelijk uit elke tortilla te krijgen. Leg ze op met bakpapier beklede bakplaten en bak in 8 min. krokant in de oven.
Doe de tuinerwten met het water in een steelpan, kook 3 min. en zet het vuur uit. Doe de erwten met het kookwater in een hoge beker. Voeg de kaas en de blaadjes van het basilicum toe en pureer met de staafmixer.
Verdeel de tortillachips over een ruime schaal en serveer de rode en groene saus in bakjes erbij.
Volkorentortillachips met 2 dips
Snel iets bakken voor het kerstdiner op school? Deze zelfgemaakte chips zijn over 30 min. klaar!
- algemeenSnijd de tortilla’s die je over hebt fijn, schep om met wat olie en bak in 10 min. krokant in de oven. Lekker als knapperige topping over een salade.
Gerelateerde recepten
Volkorentortillachips met 2 dips
Snel iets bakken voor het kerstdiner op school? Deze zelfgemaakte chips zijn over 30 min. klaar!

voorgerecht
8 personen
285 kcal
25 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui. Verhit ⅕ van de olie in een koekenpan en bak de ui 20 min. op laag vuur. Doe de ui in een kom en meng de tomatenblokjes erdoor. Laat de mais uitlekken en meng door de saus. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Bestrijk de tortilla’s aan beide kanten met de rest van de olie. Steek met de uitsteekvormpjes figuren uit de tortilla’s. Probeer er zo veel mogelijk uit elke tortilla te krijgen. Leg ze op met bakpapier beklede bakplaten en bak in 8 min. krokant in de oven.
Doe de tuinerwten met het water in een steelpan, kook 3 min. en zet het vuur uit. Doe de erwten met het kookwater in een hoge beker. Voeg de kaas en de blaadjes van het basilicum toe en pureer met de staafmixer.
Verdeel de tortillachips over een ruime schaal en serveer de rode en groene saus in bakjes erbij.
algemeen:Snijd de tortilla’s die je over hebt fijn, schep om met wat olie en bak in 10 min. krokant in de oven. Lekker als knapperige topping over een salade.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
1 middelgrote ui
5 el traditionele olijfolie
200 g tomatenblokjes in blik
106 ml mais in blik
8 volkoren tortillawraps
200 g diepvries tuinerwten
50 ml kraanwater
50 g witte kaas
15 g verse basilicum
Dit heb je nodig
kerstuitsteekvormpjes
bakpapier
staafmixer met hoge beker