Snijd de uien in halve ringen. Snijd het vlees in stukken van 2 cm en bestrooi met de bloem, peper en eventueel zout. Verhit de boter in een braadpan en bak de uien 3 min. Voeg het vlees toe en bak in 4 min. op middelhoog vuur rondom bruin.
Voeg het bier, de bouillontablet, het water, de mosterd en laurierblaadjes toe. Doe de deksel op de pan en laat het vlees 2 uur garen.
Schil ondertussen de pastinaak en winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg als het vlees gaar is de pastinaak en wortel toe. Stoof zonder deksel nog 15 min. Verwijder de laurierblaadjes uit de stoofpot.
Belgische stoofpot met bruin bier, wortel & pastinaak
De volle smaak van bier en een Belgische stoofpot met rundvlees gaan heerlijk samen.
- serveertip Lekker met verse pappardelle.
Gerelateerde recepten
Belgische stoofpot met bruin bier, wortel & pastinaak
De volle smaak van bier en een Belgische stoofpot met rundvlees gaan heerlijk samen.

hoofdgerecht
4 personen
440 kcal
20 min. bereiden
2 uur 15 min. wachten
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Snijd het vlees in stukken van 2 cm en bestrooi met de bloem, peper en eventueel zout. Verhit de boter in een braadpan en bak de uien 3 min. Voeg het vlees toe en bak in 4 min. op middelhoog vuur rondom bruin.
Voeg het bier, de bouillontablet, het water, de mosterd en laurierblaadjes toe. Doe de deksel op de pan en laat het vlees 2 uur garen.
Schil ondertussen de pastinaak en winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg als het vlees gaar is de pastinaak en wortel toe. Stoof zonder deksel nog 15 min. Verwijder de laurierblaadjes uit de stoofpot.
serveertip: Lekker met verse pappardelle.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 middelgrote uien
700 g runder sukadelappen
1 el tarwebloem
30 g ongezouten roomboter
300 ml Leffe bruin
1 runderbouillontablet
200 ml kraanwater
2 el dijonmosterd
2 laurierblaadjes
400 g pastinaken
200 g winterpenen