Belgische stoofpot met bruin bier, wortel & pastinaak
De volle smaak van bier en een Belgische stoofpot met rundvlees gaan heerlijk samen.
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Snijd het vlees in stukken van 2 cm en bestrooi met de bloem, peper en eventueel zout. Verhit de boter in een braadpan en bak de uien 3 min. Voeg het vlees toe en bak in 4 min. op middelhoog vuur rondom bruin.
Voeg het bier, de bouillontablet, het water, de mosterd en laurierblaadjes toe. Doe de deksel op de pan en laat het vlees 2 uur garen.
Schil ondertussen de pastinaak en winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg als het vlees gaar is de pastinaak en wortel toe. Stoof zonder deksel nog 15 min. Verwijder de laurierblaadjes uit de stoofpot.
Belgische stoofpot met bruin bier, wortel & pastinaak
De volle smaak van bier en een Belgische stoofpot met rundvlees gaan heerlijk samen.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_118512_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
440 kcal
20 min. bereiden
135 min. wachten
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Snijd het vlees in stukken van 2 cm en bestrooi met de bloem, peper en eventueel zout. Verhit de boter in een braadpan en bak de uien 3 min. Voeg het vlees toe en bak in 4 min. op middelhoog vuur rondom bruin.
Voeg het bier, de bouillontablet, het water, de mosterd en laurierblaadjes toe. Doe de deksel op de pan en laat het vlees 2 uur garen.
Schil ondertussen de pastinaak en winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg als het vlees gaar is de pastinaak en wortel toe. Stoof zonder deksel nog 15 min. Verwijder de laurierblaadjes uit de stoofpot.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)2 middelgrote uien
700 g runder sukadelappen
1 el tarwebloem
30 g ongezouten roomboter
300 ml Leffe bruin
1 runderbouillontablet
200 ml kraanwater
2 el dijonmosterd
2 laurierblaadjes
400 g pastinaken
200 g winterpenen