Belgische stoofpot met bruin bier, wortel & pastinaak

De volle smaak van bier en een Belgische stoofpot met rundvlees gaan heerlijk samen.

440 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 2 uur 15 min. wachten

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de uien in halve ringen. Snijd het vlees in stukken van 2 cm en bestrooi met de bloem, peper en eventueel zout. Verhit de boter in een braadpan en bak de uien 3 min. Voeg het vlees toe en bak in 4 min. op middelhoog vuur rondom bruin.

  2. Voeg het bier, de bouillontablet, het water, de mosterd en laurierblaadjes toe. Doe de deksel op de pan en laat het vlees 2 uur garen.

  3. Schil ondertussen de pastinaak en winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg als het vlees gaar is de pastinaak en wortel toe. Stoof zonder deksel nog 15 min. Verwijder de laurierblaadjes uit de stoofpot.

  • serveertip Lekker met verse pappardelle.

Belgische stoofpot met bruin bier, wortel & pastinaak

De volle smaak van bier en een Belgische stoofpot met rundvlees gaan heerlijk samen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig