Veldslastamppot met grove mosterd & gebakken schol

Aardappelpuree + tuinkers + kappertjes en scholfilet = een lekker winters maaltje.

390 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Doe de bloem met peper en eventueel zout in een diep bord en wentel de scholfilets erdoor. Laat de kappertjes uitlekken en dep droog met keukenpapier.

  2. Verhit de boter in 1 grote of 2 kleinere koekenpannen en bak de vis in 4-5 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Voeg de kappertjes toe.

  3. Breng ondertussen het water aan de kook. Voeg geleidelijk al roerend met een garde aardappelpuree toe. Meng de mosterd, 1 à 2 el tuinkers (per 4 personen) en de veldsla door de puree.

  4. Schep de veldslastamppot op de borden, leg de vis ernaast, bestrooi met de kappertjes en verdeel de rest van de tuinkers erover.

  • combinatietipLekker met Maggi Jus voor stamppot.

Veldslastamppot met grove mosterd & gebakken schol

Aardappelpuree + tuinkers + kappertjes en scholfilet = een lekker winters maaltje.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig