Schil de pastinaak en snijd in stukjes van 2 cm. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn.
Verhit de boter in een soeppan en bak de pastinaak, sjalot, knoflook, het karwijzaad, peper en eventueel zout 5 min. op matig vuur. Roer regelmatig. Voeg het kokende water toe en verkruimel de bouillon erboven. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken.
Neem de pan van het vuur, voeg de mosterd toe en pureer de soep met de staafmixer. Verdeel de soep over kommen, bestrooi met tuinkers en peper.
Pastinaaksoep met mosterd
Met pastinaak maak je de lekkerste winterse soep. Pimp je kom pastinaaksoep met grove mosterd voor een extra kick.
- combinatietipLekker met brood.
- bewaartipJe kunt de soep 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.
Gerelateerde recepten
Pastinaaksoep met mosterd
Met pastinaak maak je de lekkerste winterse soep. Pimp je kom pastinaaksoep met grove mosterd voor een extra kick.

voorgerecht
4 personen
145 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de pastinaak en snijd in stukjes van 2 cm. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn.
Verhit de boter in een soeppan en bak de pastinaak, sjalot, knoflook, het karwijzaad, peper en eventueel zout 5 min. op matig vuur. Roer regelmatig. Voeg het kokende water toe en verkruimel de bouillon erboven. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken.
Neem de pan van het vuur, voeg de mosterd toe en pureer de soep met de staafmixer. Verdeel de soep over kommen, bestrooi met tuinkers en peper.
combinatietip:Lekker met brood.
bewaartip:Je kunt de soep 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g biologische pastinaken
2 AH Biologisch sjalotten
1 teen AH Biologische knoflook
25 g biologische ongezouten roomboter
1 tl karwijzaad
1 l kokend water
2 biologische groentebouillontabletten
2 el AH Biologisch grove mosterd
10 g biologische tuinkers in bakje
Dit heb je nodig
Staafmixer