Fusilli van doperwten met spekjes & champignonroomsaus

Aardse smaken in een romige saus met een frisse citroentouch. Moet je proeven!

715 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Bak de spekblokjes in de hapjespan zonder olie of boter in 8 min. knapperig bruin. Schep de spekjes uit de pan, bewaar het spekvet. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Bak de champignons en prei in het vet van de spekjes in 8 min. op middelhoog vuur.

  2. Rasp ondertussen de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie fijn. Voeg de crème fraîche, peterselie, 1 tl citroenrasp en 2 el ­sap (per 4 personen) toe aan de groente in de pan.

  3. Kook de pasta in 2 à 3 min. gaar. Giet af en vang 100 ml kookvocht op (per 4 personen). Voeg de pasta en het kookvocht toe aan de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden. Garneer met de spekjes en amandelen.

Fusilli van doperwten met spekjes & champignonroomsaus

Aardse smaken in een romige saus met een frisse citroentouch. Moet je proeven!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig