Lentequiche met asperges, broccoli en garnalen

Je kunt deze hartige taart warm, lauw of - de volgende dag - ook prima koud eten.

690 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 1 uur oventijd / 10 min. wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg.

  2. Snijd 3 cm van de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd de asperges in stukken van 4 cm. Verkruimel de geitenkaas.

  3. Klop de eieren in een grote mengkom los met de kookroom en peper naar smaak. Meng de broccolirijst, garnalen, geitenkaas en aspergestukjes door het eimengsel. Verdeel het mengsel over het bladerdeeg.

  4. Bak de quiche in ca. 60 min. iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster.

  • bereidingstipJe kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Je kunt deze quiche koud, lauw of warm eten. Warm ’m dan in een voorverwarmde oven op 180 °C afgedekt op in ca. 20 min.

Lentequiche met asperges, broccoli en garnalen

Je kunt deze hartige taart warm, lauw of - de volgende dag - ook prima koud eten.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig