Frisse quiche met flame roasted zalm

De zalm is na het roken nog extra geroosterd. Voor een subtiele barbecuesmaak.

595 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 1 uur oventijd

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg.

  2. Snijd de dille fijn. Houd 2 takjes achter (per quiche). Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Breek de eieren boven een kom en klop ze los met de ricotta, dille, het citroenrasp, 2 el citroensap (per quiche) en peper.

  3. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm. Snijd ⅔ van de zalm in reepjes van een ½ cm breed. Meng de bloemkoolrijst, paprika en zalmreepjes door het eimengsel. Verdeel de vulling over het bladerdeeg.

  4. Bak de quiche in ca. 1 uur iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster. Maak van de rest van de zalm een paar mooie roosjes en leg deze met de takjes dille in het midden van de quiche.

Frisse quiche met flame roasted zalm

De zalm is na het roken nog extra geroosterd. Voor een subtiele barbecuesmaak.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig