Frisse quiche met flame roasted zalm
bewaar
bewaar

Frisse quiche met flame roasted zalm

De zalm is na het roken nog extra geroosterd. Voor een subtiele barbecuesmaak.

15 min. bereiden / 1 uur oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg.

Snijd de dille fijn. Houd 2 takjes achter (per quiche). Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Breek de eieren boven een kom en klop ze los met de ricotta, dille, het citroenrasp, 2 el citroensap (per quiche) en peper.

Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm. Snijd ⅔ van de zalm in reepjes van een ½ cm breed. Meng de bloemkoolrijst, paprika en zalmreepjes door het eimengsel. Verdeel de vulling over het bladerdeeg.

Bak de quiche in ca. 1 uur iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster. Maak van de rest van de zalm een paar mooie roosjes en leg deze met de takjes dille in het midden van de quiche.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Frisse quiche met flame roasted zalm

De zalm is na het roken nog extra geroosterd. Voor een subtiele barbecuesmaak.

Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig