Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de sjalotten in de lengte in parten. Snijd de knoflook fijn. Laat de ansjovis uitlekken en vang de olie op. Snijd de ansjovis in stukjes.
Verhit de olie en fruit de sjalot, knoflook en ansjovis 8 min. op laag vuur. Schep regelmatig om. Neem van het vuur en breng op smaak met peper. Vet de quichevorm in en bekleed met het bladerdeeg.
Klop de eieren los. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Meng het citroenrasp en (per quiche) 2 el -sap met de eieren en room. Breng op smaak met peper. Rasp de kaas. Roer door het room-kaasmengsel.
Verdeel het sjalot-ansjovismengsel over de bodem van de quichevorm en leg de bimi erop. Schenk het room-kaasmengsel erover. Bestrooi met het amandelschaafsel en bak in ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer de quiche warm, lauw of koud.
Bimi-quiche met oude kaas
Bimi is het slanke zusje van de broccoli. De smaak is iets milder en zoeter en doet een beetje denken aan groene asperges.
- variatietipJe kunt kiezen voor elke harde kaas die je lekker vindt. Bijvoorbeeld Parmezaanse kaas of pecorino.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Gerelateerde recepten
Bimi-quiche met oude kaas
Bimi is het slanke zusje van de broccoli. De smaak is iets milder en zoeter en doet een beetje denken aan groene asperges.

hoofdgerecht
4 personen
630 kcal
20 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de sjalotten in de lengte in parten. Snijd de knoflook fijn. Laat de ansjovis uitlekken en vang de olie op. Snijd de ansjovis in stukjes.
Verhit de olie en fruit de sjalot, knoflook en ansjovis 8 min. op laag vuur. Schep regelmatig om. Neem van het vuur en breng op smaak met peper. Vet de quichevorm in en bekleed met het bladerdeeg.
Klop de eieren los. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Meng het citroenrasp en (per quiche) 2 el -sap met de eieren en room. Breng op smaak met peper. Rasp de kaas. Roer door het room-kaasmengsel.
Verdeel het sjalot-ansjovismengsel over de bodem van de quichevorm en leg de bimi erop. Schenk het room-kaasmengsel erover. Bestrooi met het amandelschaafsel en bak in ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer de quiche warm, lauw of koud.
variatietip:Je kunt kiezen voor elke harde kaas die je lekker vindt. Bijvoorbeeld Parmezaanse kaas of pecorino.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g sjalotten
2 tenen knoflook
45 g ansjovisfilets in olie in blik
270 g rollen vers bladerdeeg
2 middelgrote scharreleieren
1 biologische citroen
250 ml kookroom light
100 g oude kaas
200 g bimi
3 el amandelschaafsel
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 28 cm)