Bimi-quiche met oude kaas

Bimi is het slanke zusje van de broccoli. De smaak is iets milder en zoeter en doet een beetje denken aan groene asperges.

630 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 35 min. oventijd

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de sjalotten in de lengte in parten. Snijd de knoflook fijn. Laat de ansjovis uitlekken en vang de olie op. Snijd de ansjovis in stukjes.

  2. Verhit de olie en fruit de sjalot, knoflook en ansjovis 8 min. op laag vuur. Schep regelmatig om. Neem van het vuur en breng op smaak met peper. Vet de quichevorm in en bekleed met het bladerdeeg.

  3. Klop de eieren los. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Meng het citroenrasp en (per quiche) 2 el -sap met de eieren en room. Breng op smaak met peper. Rasp de kaas. Roer door het room-kaasmengsel.

  4. Verdeel het sjalot-ansjovismengsel over de bodem van de quichevorm en leg de bimi erop. Schenk het room-kaasmengsel erover. Bestrooi met het amandelschaafsel en bak in ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer de quiche warm, lauw of koud.

  • variatietipJe kunt kiezen voor elke harde kaas die je lekker vindt. Bijvoorbeeld Parmezaanse kaas of pecorino.
  • Citrus snijden

    Instructievideo - 01:15 min.

Bimi-quiche met oude kaas

Bimi is het slanke zusje van de broccoli. De smaak is iets milder en zoeter en doet een beetje denken aan groene asperges.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig